When I call for you!

God kväll!
Ledsen för dålig uppdatering! Har haft mycket att göra.. grupparbete, grupparbete, möten, grupparbeten! Där emellan ska jag ta mig till dessa möten och det har tagit lite längre tid än vanligt på grund av ett eftersläpande knä. Dock tränar jag ju inte för tillfället, vilket gör att jag skulle tippa på att jag går plus minus noll vad gäller tiden.

Annars repar sig knät för var dag! Idag är det 2 veckor sedan jag tränade senast.. och om jag får bestämma ska jag snart på´t igen! Någon måtta får det vara. Kommer bli en riktig tjockis till sommaren annars! Dessutom behöver jag motionen för att må bra psykiskt & fysiskt..! Blir piggare, sover bättre, gladare.. ni vet , de små under som vanlig motion utför!
I helgen blir det dock inget sådant, jag kommer känna alla de saker bara av att spendera tid i fimpen med mina nära och kära! Ja, så fort jag kommer hem så sover jag som en nyfödd bebis, dvs sisådär 12 timmar/dygn. Är det mycket eller lite för lite? Nåja, det är väl inte väsentligt i det här sammanhanget.

Nu ska jag sova. Imorgon blir det tidig uppgång sedan --> Fimpen! :)
Nattinatti!

You wanna feel how it feels?

Härliga lördag! Ännu härligare vore det om jag inte vore invalido så jag kunde ta mig ut i snöyran på en promenad! Men icke.. inte än, ha tålamod! Har nu inte utövat någon form av motion på en vecka - abistensbesvär! Måste få utlopp för all energi på något sätt.! Träning är ju bästa sättet. men men.. i alla fall, lördag idag! Något att glädjas över - om det inte vore för att jag sitter och skriver kompletteringsuppgift från veckans missade seminarium. OK- jag gillar´t. Sitta hemma på en lördag iklädd mjukisar, raggsockor, en kopp kaffe.. TVn står på i bakgrunden och jag knåpar med uppgiften. Det är faktiskt inte så dumt alls. Men det beror nog mest på att det är lördag! :)

Sjukgymnasten Johanna och jag träffades för första gången igår. Tror det blir ok, blir dock lite rädd över att hon verkar way more pessimistisk än ortoped Johan. Aja. Jag ska minsann visa henne vad jag går för! Hon hittade lite annat smått och gått förutom mitt knä - allt beror på mina överrörliga leder tydligen (hon skrek dessutom rakt ut när jag visade henne mina tricks med lederna!). Så tydligen ska nacke och höft få lite sjukgymnastik också, jag tackar och bugar!

Mina armar börjar nu sakta återgå till normal färg och form! Se bara:







Se så fint! Och nej, jag lovar! Jag är inte sprutnarkoman eller har blivit misshandlad av Rickard - bara av ett gäng läkare!

Och för er som är nyfikna (och tål ni inte äckliga bilder, titta bort) här kommer en bild på mitt stackars lilla knä.. Tänk att jag ska ha det här förbandet i 1 vecka och 2 dagar till-- åh vad det kommer vara sunkigt där inunder när de tar bort det!



Nåväl. Nog talat om mina skador. Jag har ju jobbat (och faktiskt jobbar) med hälsofrämjande! Här ska vi alltså fokusera och värna det friska istället för det som är sjukt/skadat. Så egentligen borde jag hylla mitt högra knä med ett helt inlägg och hur bra och friskt det är som faktiskt tar mig runt dit jag vill!

Annars har jag tänkt forsätta plugga nu. Snart klar med uppgiften och därefter blir det lunch - sen mer plugg! Vill gärna gå ut ,, men vet inte om jag pallar.. (eller JAG pallar, men mitt knä som vägrar vara normalt, kanske inte pallar). Hm. känner att jag varit kanske en aning bitter (?) i detta inlägg. Jag ska inte klaga.. finns folk som har det MYCKET värre än detta! Att inte kunna träna är en piss i havet i jämförelse med vad andra går igenom. Men.. ja.. det är ändå jobbigt ur mitt perspektiv!

Nu avlsutar jag detta extremt långa inlägg med min favoritlåt för tillfället;



Vi hörs! Ha en skön helg!


Vilken pärs!

Oh my! Det är dagen efter operationen och jag ligger i soffan med värk! Äntligen är det över! Det hela började ju sådär bra igår med att den läkaren som skulle operera mig blev fast på en annan operation.. Detta gjorde att det blev lång väntan och tillslut fick en annan läkare hoppa in och operera mitt knä istället. Jag hade ju bestämt mig för att vara cool.. det gick också sådär! Läkaren ville söva mig, vilket jag inte ville.. trodde det skulle vara bättre att vara vaken (tänk så fel jag hade!). De tre bedövningssprutor man tog i knät gjorde extremt ont! Man sprutade dessutom in en massa vätska i knät så det kändes som det skulle explodera! (En av sköterskorna hörde visst mitt skrik in till en annan sal! :)). Nåväl.. när det var gjort tänkte jag att "så mycket värre än så här kan det väl inte bli" (tänk så fel jag hade igen). Ytterligare en sköterska kom och frågade om jag inte hellre skulle sövas, men nej!

Nåväl.. väl inne i operationssalen skar man ett par hål i knät och gick in med kamera plus lite andra verktyg, detta medan jag i vaket tillstånd låg och hyperventilerade! Så sjukt obehalig känsla.. här började jag ångra mitt val av att opereras med enbart bedövning.. Eftersom jag hade så svårt att slappna av och var ganska panikslagen så höll 3 sköterskor på att sätta kanyler i mina armar för att ge mig lugnande. Det gick inte heller, då man inte hittade några ådror att sticka i. Så efter sisådär 6 försök gav man upp! Jag hade ju förbjudit dem att sätta kanylen insida handled eller hand (vilket man ville) så det blev inget lugnande för min del.. så det var bara att genomlida 25 minuter utan lugnande, men det gick! Men gud vad för jäkligt det var! Den känslan när man håller på med massa grejer inne i knät (slipar bland annat) .. man känner inte smärta SMÄRTA, men man känner att det händer saker, det slits och dras på ett väldigt obehagligt sätt..!

Men gott folk! I did it! Idag ser jag ut som en gammal knarkare med stora blåmärken på armarna efter försöken till kanylsättning.. svullen och blå. Tur jag ska hålla mig inne i några dagar! Mamma har nyss varit här med medicin, medlidande och choklad!

Nu ska jag vila mig.


Ljuvliga onsdag

Precis kommit hem från en heldag i skolan! Trevlig att få se klassen för omväxlings skull! Få föreläsningar - mycket grupparbete och självständigt plugg.

Sa snart pallra mig iväg till gymmet för en spinningtur á la 45 minuter! Ett kort pass, men än dock det jobbigaste jag varit på! Anna hade en teori om att när man vet att passet är "kort" så kör man hårt hela tiden och ger 100 % under den tiden och man vet att man klarar det. Det blir ingen "slöcykling". Jag håller med Anna. Nu är den 100 % som gäller mellan 16.30 och 16.45.

Annars ? Helgen närmare sig och med detta väntar operation + en massa trevligheter dessförinnan!
Något nervös. Ska kräva typ valium (?) innan så nerverna är lugna och fina.

Nu måste jag kila! vi hörs!


Hemtenta.

Äntligen är det snart dags att lämna in 24-timmarstentan på 8 sidor. Ja, ni kan ju själva gissa vad jag gjorde igår!? Nåväl. Nu är den skriven i alla fall.. dock vet jag inte om det är bra, men vad kan man förvänta sig på så kort tid? Mer kvanitet än kvalitet.

Ska snart gå till skolan! Om benen bär mig vill säga. Måste gjort någon konstigt igår.. fick ett ryck när jag kom hem från skolan (8-30-19) och gick till gymmet och sprang några kilometer. Och idag har jag nåt konstigt i nedre delen av ryggen.. Hm.. Kanske sträckt mig eller nåt.

Nä, nu ska jag packa ihop mina grejer så hörs
vi senare!


Fredag!

Yes! Bästa dagen på hela veckan! Börjar dagen med:

* Tidigt semiarium.. för att sedan:
* Fixa lite med uppsatsen.. och
* Plugga,
* Tvätta,
* Träna krafttag.

Just ja.. så måste jag sammanställa intervjuerna! Så ja, jag har att göra idag! Men det bästa av allt är att man får sooova imorgon!

Nu måste jag kila!


Afro power

Segar i soffan efter att ha tragglat mig igenom en engelsk artikel! Ska snart träna bomullen ur huvudet med lite Afro Power dance! Måste passa på att träna så mycket jag bara kan och hinner nu innan det är dags för operation! Gud vet när jag kommer kunna träna nästa gång.. :(

Idag har jag förutom att läst seg artikel varit på Östra och gjort sista intervjun för mitt område! Nu ska det bara sammanställas.. i helgen i guess.

Nåväl, vi hörs!


Snökaos?

Ligger nerkurad i soffan under filt och planerar att öppna ledarskapsboken..! Är sjukt mycket snö ute och mer kommer! Tog mig knappt hem från stan förut! Ni vet.. så fort det kommer snö i en större stad så blir det kaos!! Plogarna bara svischar förbi i 80 km/timmen och tar noll hänsyn till något eller några andra, allt för att hinna fånga upp varje snöflinga! Dessutom tar man varje chans man får att försöka ploga, typ klockan 4 inatt när jag vaknade av ett sjujälkla svischande och brummande utanför! Och detta var bara på en gräsplätt utanför huset som inte används till något. Inte nog med detta så står dessutom kollektivtrafiken stilla eller har kraftiga förseningar..! Summa sumarum: Ibland är det bättre att bo på vischan! :) Till allas försvar (plogbilar å dom) så kommer det faktiskt sjukt mycket snö just nu. Men ändå.

Idag har jag hunnit med att genomföra en intervju, pluggat, powerwalkat och körat. Det får jag ändå känna mig nöjd med. Nu ska jag läsa lite ledarskap.

Nattinatti!


I´m back!

Japp, då var jag på plats i min lilla lya i Göteborg igen! Ett mycket snöigt Göteborg! Har än så länge denna dag inte hunnit med mycket mer än att äta frukost och tänkt att jag borde gå en promenad alternativt simma nu på fm. Men no pressure.

Haft det mycket bra hemma i alla fall! Har inte gjort mycket mer än att tagit det lugnt kan man säga! :)

Nu ska jag återgå till planeringen av denna dag.. Kanske borde öppna böckerna också?
Nåväl.. vi hörs senare!


RSS 2.0