Seminarie, snor & fimpen

God morgon!

Var segt att gå upp imorse som vanligt.. särskilt när hela huvudet är tjock av snor, näsan igentäppt och höger halsmandel större än en avokadokärna. Japp.. verkar inte bättre än att jag är på väg att bli sjuk (om jag inte redan är det!).. Har INTE tid och ork till detta!! Ska ju iväg till skolan för att ha seminarie nu på morgonen.. Och känner inte för att göra den 2 sidor långa kompletteringsuppgift man får göra om man missar.. Ska ju också bege mig mot kallare breddgrader i em --> Finspång.. Sucksucksuck. Nåväl. bara att gilla läget antar jag.

Förvarnar om att det säkerligen inte blir så mycket skrivande här under helgen! Ni vet :)

Ha en toppenhelg ! Själv ska jag trotsa denna förkyldning som intagit min kropp!



Watcha Say.

Hoppas ni mår bra där ute i stugorna!? Själv befinner jag mig (som oftast) i soffan, framför TV:n och med en kopp kaffe i näven! Inte att underskatta! Annars idag har jag hunnit med grupparbete, tvättning, städning och en promenad. Fruktansvärd träningsvärk sedan gårdagens träning! Misstänker att det är flowin som ligger bakom den mesta av träningen.. men spinningen gjorde väl sitt till också. Instruktören tyckte jag cyklade väldigt fint, dock "vickade jag lite mycket på häcken", som hon så uttryckte det. Måste jag jobba på. Jag som inte trodde att jag hade någon häck att vicka på känner mig ändå nöjd över denna (för mig) komplimang! :)

Ikväll vankas middag hemma hos min fina Cammi med ännu fler fina vänner! Imorgon är det seminarium, sedan --> Finspång! Oh yeah! En snabbvisit hemma.. Vi insåg att vi inte kunde (eller ville!) klara oss ifrån varandra i 4 veckor! Dock åker Rickard till Åre på lördag kväll.. men då får jag kvalitetstid med familjen! Inte heller detta att underskatta.

Dagens grattis går till Mormor som fyller 72 år idag! Hurra! Hon fick ett paket på posten från mig idag.. och det finns få som blir så glada som mormor över sådan omtanke! :)

Nu ni.. Här får ni (för tillfället) bästa låten, denna går på repeat här hemma!


Alla hjärtans goes alla skär-i-mitt-knä-medan-jag-är-vaken

God morgon! Eller kanske inte morgon längre! I alla fall hade jag sjukt svårt att komma ur sängen imorse. Fattar inte vad det är med mig?! Nåväl.. Snöstorm utanför fönstret..känner inte för att ge mig ut i detta väder! Dock måste jag så småningom då jag har ett par saker att fixa. Annars är det plugg, dvs läsning av ledarskapsboken, som står på dagens agenda. Därefter vankas dubbelpass med Annis, spinning och flowin. Sedan beger jag mig mot Cam för att avnjuta en (förhoppningsvis) god lasange och agera sovsällskap! Inte mig emot då jag själv ogillar att sova ensam! :)

Annars - operationstiden trillande in i postfacket igår. Japp, söndagen den 14:e februari, alla hjärtans dag. Denna alla hjärtans dag-helg som jag skulle fira hemma med min käresta. Bara att avboka de planerna och göra plats för operation. Som jag dessutom kommer vara vaken under. Underbart.

Nu - plugg!


Sesamkakor och apelsin

Hej på er!

Sorry för dålig uppdatering under helgen! Men har haft fullt upp med födelsedagsfirande och festligheter! Mycket trevlig helg i Borran med bästa sällskapet! Idag har jag hunnit med en morgonpromenad med Sara, storkok och plugg! Ska snart bege mig mot gymmet, laddar med apelsin och sesamkakor (tack cammo för tipset!). Tanken var att Annis och jag skulle boxas, men då hon är snorig gör jag ett besök på löpbandet istället.

Vi hörs sen!



Hurra, hurra, hurra, hurra!

Stort grattis till Ems som fyller år idag!!

Detta ska såklart firas med pompa och ståt! Nu beger vi oss mot Borran för ett hejdundrande födelsedagsfirande!



Finaste!


Tidigt seminarium.

God morgon!
Klockan är bara cirkus 7 men jag är så gott som klar. Dagens seminarium börjar 8.15 och slutar 10.00. Sedan ska jag ta en runda på stan, hem och tvätta, eventuellt träna och sedan after work med Maria. Inte mycket skola eller plugg med andra ord. Får bli nästa vecka, nu är det helg! :)

Börjar få en vagel i ögat.. eller snarare på ögonlocket. Sjukt irriterande är det plus att jag ser helt röd och svullen ut. Tur att jag klippte lugg häromdagen, den skymmer litegrann iaf!

Har sovit väldigt lite och dåligt inatt..Vaknade av att hisslarmet ringde vid cirkus 00.15, fick springa ut och hittade två tjejer som satt fast i hissen. Ett samtal, en väntan, massa tackande och kramande senare, kunde jag tillslut gå och lägga mig igen. Men har väl blivit ca 5 timmars sömn max.

Nåväl. Sjukt ointressant inlägg. Skulle egentligen bara titta in och säga hej! :)



Grekiska köttfärsbiffar

På Cams begäran kommer här receptet på dom mycket goda köttfärsbiffarna som lagades häromdagen!

Detta måste du ha till 4 portioner

  •                  400 g blandfärs
  •                  5 msk ströbröd
  •                  En halv finhackad gul lök (eller riven)
  •                  1,5 dl mjölk
  •                  1 tsk socker
  •                  1 ägg
  •                  1 tsk salt och något krm vitpeppar
  •                 1-2 klyfta vitlök
  •                  75 gram fetaost
  •                 0,5 tsk torkad oregano
  •                 Olivolja att steka köttfärsbiffarna i



    Gör så här

    Blanda mjölk och ströbröd, hacka sedan lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål.Skala och pressa i vitlöken. Smula fetosten så smått du kan och tillsätt den. Tillsätt oreganon. Blanda ihop färsen men blanda inte för mycket då blir färsen trådig. Värm en stekpanna med lite olivolja. Forma biffarna och stek några i taget i en stekpanna i olivolja. Servera köttfärsbiffarna med ex. rostad klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki.

    Enjoy!

Rubriktorka.

God morgon!

Sitter här med mitt morgonkaffe och tittar på nyhetsmorgon! Mornar kan vara det bästa!? Ska om en stund iväg till skolan för ett möte med min grupp inför morgondagens seminarie. Tydligen har vi fått den underbara tiden kl 8.15 imorgon! Men det är bra, annars är risken att jag sover för länge, skönt att komma upp!

Annars idag ska jag iväg till Östra för att göra en intervju med Kardilogiverksamheten.. Sedan är det helt öppet! Måste nog ha en träningsfri dag idag efter två pass två dagar i rad. Känner en begynnande träningsvärk efter krafttagspasset igår!

Åh,snart helg! Vad skönt! Imorgon ska jag på after work med min kära Maria! Var jättelänge sen vi sågs! På lördag ska vi till Borran och fira Ems som blir old lady, närmare bestämt 24! Shit, snart är det min tur!

Ha en skön torsdag!


Ljuvliga onsdag!

Onsdag, mittiveckan, lillördag, you name it! För mig är det bara en vanlig onsdag med möte på Sahlgrenska kl 11, därefter plugg och sen träning. Har fortfarande lite svårt att komma upp på morgonen.. tror det beror på att jag lägger mig alldeles för sent! Måste försöka vända på detta!

I alla fall.. har inget vettigt att meddela er i övrigt. Återkommer om det dyker upp något!

Ha en bra onsdag ni alla!


Lars, åh Lars.

Det finns inget som skriver så fint och hjärtskärande som Lars. Det finns så mycket minnen till alla hans låtar! Såg att han vunnit årets artist (bland annat) i p3 Guldgalan. Klart, vem skulle annars bli? Bjuder på min favoritlåt med just Lars Winnerbäck. Lyssna och njut. Den blir ännu mer speciell när man vet bakgrunden till den.



Annars har det varit kursstart idag. Har även hunnit med en powernap, muffinsbak och en löptur på gymmet. Känner mig rätt nöjd med dagen!

Imorgon är det möte på Sahlgrenska, plugg och träning. Ska nog gå det med. By the way! Gjorde så sjukt goda greiska köttfärsbiffar häromdagen! Ska lägga ut receptet sen om jag kommer ihåg!
Nu blir det ett avsnitt Sex and the city! Det sinar oroväckande fort i boxen..!

Godnatt!


Addicted to SATC.

Sorry för dålig uppdatering! Har haft fullt upp med tentaskrivande och annat! Spenderade ju helgen i Oslo tillsammans med Rickard och hans familj! Eller min andra familj kanske man ska säga!? :)

I lördags var vi och tittade på Riverdance. Ett ord; magiskt. Det var ärligt det häftigaste jag sett! Det ska till mycket innan jag blir lika imponerad av något igen! Skulle i så fall vara ytterligare en show!

Tentan skickades in förut idag, skönt att vara av med den. Imorgon börjar ny kurs; Förändringsarbete och ledarskap. Låter spännande! Sen gott folk, när denna kurs är avklarad återstår en enda, nämligen kanditatuppsats/exjobb! SHIT! Om mindre än 5 månader är jag färdig personalvetare! Känns helt overkligt! Har jag redan klarat av 3 år vid Göteborgs universitet? Har det gått 3 år sedan jag flyttade från min fina Rickard för att börja ett eget liv alldeles själv här i Göteborg? Har jag (som hatar att vara ensam) bott själv i snart 3 år? Har jag redan somnat själv nästan varje kväll i 3 år? Har jag klarat av 3 års distansförhållande och kommer starkare ur detta än något? Oh my vad jag är duktig!




I skrivande stund har jag även klarat mig utan min älskade farfar i 43 dagar.. Det är det konstigaste av allt.


Tentatentatentatentatenta

Usch. Motivationen är för tillfället som bortblåst! Har 5 av mina 6 sidor.. dock är allt en salig röra och är nog en hel del som måste bort och en hel del nytt som måste läggas till. Men jag har i alla fall text. Alltid något. A, just det, jag skriver hemtenta om jag inte nämnt det. Det är inte så tråkigt, men inte heller det roligaste jag gjort. Ska snart ta en paus (eller har redan gjort) och gå en snabb promenad med Sara. Måste kanske även försöka ta mig till gymmet ikväll.. tur dom har öppet till 23. Imorgon är det fortsatt tentaskrivande under dagen, innan det är dags för mig att bege mig mot Oslo! Härligt!

Dags att bege mig..Vi hörs!


Change of plans.

Ja.. det blidde inte riktigt som jag tänkt mig igår! Strax efter jag skrivit morgondagens inlägg kom första illamående-attacken.. Ja.. med andra ord däckade jag i en realtivt kortvarig magsjuka (eller vad det nu var) och gav med sig redan på eftermiddagen.. när klockan närmade sig 18-tiden hade min kroppstemperatur stigit till 39 grader. What!? Sov i princip 20 timmar av gårdagens 24. När jag vaknade imorse hade feber sjunkit en halv grad, 38.5! Detta innebar att jag missade dagens redovisning.. dessutom fick vi ut hemtentan imorse, vilken jag knappt ägnat ett öga åt.. Hmm. Borde känna mig stressad, men av någon anledning är jag det inte. Kan ju inte göra något åt situationen nu ändå. Det positiva ikväll är att jag börjar må bättre. Vet inte om det beror på att jag knaprat tabletter eller om det faktiskt är så att denna skit lämnar min kropp. Jag hoppas på det senare.

Har nyss tagit en dusch. Var välbehövligt efter att haft samma kläder på mig sedan igår morse.. har svettats, frusit, svettats igen i dom.. nu känner jag mig nästan som en ny människa igen.

Håll tummarna nu för att jag är frisk som en nötkärna när jag vaknar imorgon! Måste ju skriva den där jäkla tentan någon gång.


Tuff vecka!

God morgon!
Sitter och äter fil och flingor samtidigt som jag försöker plugga, titta på TV, sköta mailkonversationer och läsa bloggar. Undrar hur effektivt det är? Har en djävulsk träningsvärk i rumpa och rygg sedan gårdagens afropass. Skönt, då vet man att det gav något iaf !

Ska försöka plugga några timmar nu innan jag ska iväg till Östra för en intervju och sedan ha grupparbete. Morgondagens redovisning ska förberedas.. Imorgon får vi även ut kursens avslutande hemtenta som sedan ska lämnas in på fredag. Jag vet med andra ord vad jag gör denna vecka.. Men! Sedan väntar roligheter i form av Oslo, Riverdance, Rickard & familj! Så nu är det bara att köra på!

Ha en skön måndag!



By the way.. måste klippa mig!


Afro power

Hej på er!

Tänkte bara titta in och säga hej innan jag beger mig på kvällen afropass! Här ska dansas! Har jag sagt att jag är inne i sjukt bra motivationstopp vad gäller träning!? Har varit det sedan någon vecka innan jul.. hoppas det håller i sig! Men bäst att passa på att träna så mycket som möjligt nu när jag känner mig så taggad! :)




Morgontrött - jag?

Åh, förstår inte vad det är för fel på mig!? Jag som brukar vara morgonpigg och får ångest om jag sover längre än till klockan 9, tar mig inte ur sängen förrän tidigast 10 nu för tiden! Fattar ingenting.. är så trött på morgonen, får knappt upp ögonen.. ska gå å lägga mig tidigt ikväll så kanske jag kommer upp innan 9 imorgon! Irriterande är det iaf.. den bästa tiden är ju på morgonen!

Annars? Middagsmys hos Linda igår! Inte dumt alls! Världens godaste Lax och spenatpaj gjordes och åts! Det är annat det mot Linsgrytan som finns i min kyl..! Dock måste jag säga att jag blev glatt överraskad när jag gjorde den.. har inte kunnat äta linser sedan en misslyckad gryta för sisådär 1½ år sen.. men denna blev god! Linser är det nya! Nyttigt - billigt - gott! Bra på alla sätt och vis.

Nu ska jag ut på promenad med Sara och Anna. Sedan blir det plugg och städning och ikväll gymmet. Vi hörs senare!




Saknar min Rickis! 5 månader kvar på distans.. snartsnartsnart!


Not fair

Hej på er!

Ska strax bege mig till Linda för ytterligare en middag att avnjuta i trevligt sällskap! :) Har hunnit med en hel del idag.. pluggat, sprungit halvmilen, träffat Sara och lunchat, solat och fikat! inte illa må jag säga! Just det, gått promenad också! ujuj! Nu förtjänar jag verkligen en lugn och skön kväll i goda vänner sällskap!

Måste kila.Hoppas ni har en skön lördagkväll! Dock inte i lika trevligt sällskap eftersom dom bästa har jag här!


Fortfarande lika bra!


Fredag!

God morgon!

Försöker ställa om efter allt sjusovande de senaste veckorna.. det går sådär! Klockan ringde 8.00, men jag ställde givetvis om den till 8.30.. tog mig inte ur sängen förrän 8.50.. Nåväl! Idag är det fredag och en massa roliga grejer är på gång! Ska plugga (inte högst upp på listan över roliga grejer), träna med Annis och ikväll middag med bästa tjejerna! Kan det bli bättre!? :)

Igår var det grupparbete för hela slanten.. äntligen klara! nu återstår bara redovisning och tenta i denna kurs, sedan är höstterminen slut och endast en termin återstår!

Nu blir det frulle ! Skulle ju hinna plugga innan steppasset kl 11!


Kallt och snöigt Göteborg

Hej på er!

Nu är jag (förhoppningsvis) tillbaka efter den otroligt långa bloggtorka! Jag är på plats i min lilla studentlya i Göteborg! Här är det minusgrader och snö! Yeay! Dock inte alls lika mycket snö som det kära Östegötland jag nyss lämnat. I och med lämnande av min hemort har jag också fått lämna Rickard och det älskade, underskattade sambolivet! Shit, snart är det min tur ! 5 månader, sen .. sen..!!

Julen är över för denna gång. Jag som är ett sjukt julfreak har av naturliga skäl inte njutit och varit lika hysterisk denna jul som jag annars brukar. Men den blev ändå fin, så fin som den nu kan vara när en älskad person fattas. Här i min lilla etta är det fortfarande jul.. måste orka städa undan, men får väl bli ett senare problem!

Nu ska jag fortsätta rapportläsandet innan dagens gruppmöte! Inte klokt vad mycket jag fått gjort idag fast klockan bara är 11! Hunnit frakta mig först med buss från Finspång till Norrköping, tåg från Norrkan till Katrineholm och sedan tåg till Göteborg därifrån! hunnit fixa käk, läst rapport och sett ett avsnitt SATC! Boxen från bror min är en mycket uppskattad julklapp!

Plugga var det..


RSS 2.0