Pardon.

God kväll!

Ber verkligen om ursäkt över felstavningen i mitt förra inlägg. GIVETVIS stavas deckare med E och inte Ä. Vet inte vad som togE åt mig, kanske tillfällig sinnesförvirring?

Har nyss varit ute i Lunddalen med Emma, Anna och Lizzie och löpt. Inte min löpdag idag inte.. sjukt trött och allt kändes väldigt motigt. Skyller på jobbet. För mycket för mig att jobba minimum 8-9-timmarsdagar och ha ett liv utöver det. Men imorgon kära vänner, då vet jag inte vad som hänt.. på mitt annars så fullspäckade schema har det slunkit in en 8.45-15-dag! Underbart!

Nu ska jag krypa ner i sängen med min braiga dEckare. Försöka hålla mig vaken tills Rickard kommer hem så man får se honom något den här veckan. Annars "ses" (läs hörs) vi bara när han kommer hem på natten och säger hej (och jag tydligen är väldigt grinig) och på morgonen när jag går till jobbet och säger hej då. Inte kul!

Vi höres raringar!



Den här gossen ser man knappt skymten av.

Måndag

Hej på er!

Ska snart krypa ner i sängen med en bra bok! Att läsa däckare på sommaren (och resten av året såklart!) hör liksom till! Blir dåligt med uppdatering här, men tid finns liksom inte när man jobbar hela dagarna! Och den lilla tid man har över på dagarna (mycket lilla tid) går åt till annat! Men, nu är jag här !

Skoj 1: Malin fixade VG på senaste tentan = VG i kursen Rekrytering och omställning! Jag är nöjd! :) Idag när jag kom hem från jobbet stod en vas med vita liljor från Rickard för att jag varit så duktig! <3

Skoj 2: Fått mail från Victoria på SU (vår kontaktperson på Sahlgrenska) och vi har nu fått klartecken från dom att dra igång med kartläggningen i höst igen! Denna gång som ett extra jobb vid sidan av plugget = man får betalt = merit på mitt mycket (so far) futtiga CV. Man tackar och tar emot. Känns riktigt skoj! Kan just nu inte tänka mig något roligare jobb!

Näpp. Sovdags, imorgon blir det jobb 8-17. Natti natti!




Löpning - mitt nya kall?

God morgon på er!

Ska trax bege mig till jobbet för ett härligt pass, 10-21. Någon som är avundsjuk? Känner mig lite stel i kroppen efter veckans löpning, varit ute hela TRE gånger! Igår tog jag och Liz oss till Lunddalen, sjukt otaggade, och skulle se om vi orkade springa ett varv, max. Ett varv blev nästan två..! Sjukt vad vi taggade till.. Så vi sprang väl kanske 4 km, om inte mer! Mitt bästa för i sommar! (Ja, jag har noll löpkondis!) Detta är kanske min nya träningsform, nu när mitt knä är trasigt.. Jag som alltid hatat att springa (iaf trott att jag hatat det) tycker plötsligt att det är skönt! Härligt! Dock måste springturen ske i skogsmark, skönt för knän!

Näpp.. Ikväll efter jobbet, blir det att fira min morbror som fyller 40, STORT GRATTIS! Och imorgon är det dags för sista passet, 10-20, innan min lediga söndag. ORKA.

Ha det kanon!


Bitter.

Alltså.. jag vaknar varje morgon av strålande sol.. Blir överlycklig för en sekund innan jag minns att jag vaknar tidigt av en anledning.. att jag ska spendera hela dagen inomhus.. Åh! Jag vill vara ute och få färg på min bleka kropp.. Jag vill bada, äta glass, spela strandtennis.. Men nänä, inte det inte. Men idag jobbar jag bara till kl 17, kanske man kan få en skymt av solen innan den försvinner.. Imorgon blir det värre när jag slutar kl 21. Om jag hade börjat på eftermiddagen hade jag inte klagat.. men börjar man kl 10 så är det svårt att få någon förmiddagssol. Nää, jag är inte bitter.

Dags för jobb.

Jobbig jobbvecka..

God morgon!

Är sjukt trött idag, min lediga dag igår till trots. Förstår inte detta? Har nu jobb i fem dagar framför mig.. och nu när det fina vädret ska komma! Sur jag blir då!!

Tisdag: 9-17
Onsdag: 8-18
Torsdag: 9-17
Fredag: 10-21
Lördag: 10-20

Halledusingen! Men man får tänka i cash och inte i (missade) soltimmar helt enkelt..

Nä ni.. ha en skön dag i skuggan! (Ja, just så är det.. Är man ledig och ska tillbringa dagen på stranden får man hålla sig i skuggan! Ingen bränna här inte!)

Löprunda och grillning

Gash, vad dålig jag är på att uppdatera! Händer så mycket hela tiden, varken tid eller ork finns till att sitta vid datorn! Har iaf haft en riktigt bra midsommar med massa mat, härligt umgänge och en hel del sol! Vi har hunnit basta och bada, lekt massa lekar (mitt lag vann!) och haft det helt underbart! Åter tillbaka i vardagen, jobbade igår mellan 10 och 20.. Idag har jag varit ledig och spenderat dagen på stranden med Rickard, Emma, Jenny och Nattis. inte dumt, inte dumt alls! Ska snart bege mig ut på en löptur med Liz och Ems! Sedan blir det grill hos Ponte. Jorå, såatte, det går bra nu!  :)

Vi gillar sommar, att vi gör! :)

Min Rick har lämnat mig ensam hela kvällen och natten för att åka ner till västkusten på jobb.. Han kommer sova där, vilket innebär att jag kommer få sova själv inatt! Illa...! Nää.. ni..

Ha det bra, hörs snart!

Glad midsommar!

Hej på er!

Ska alldeles strax iväg till jobbet.. Jobbar mellan 8.30-16 och sedan bär det direkt av mot skärgården där vi ska tillbringa midsommaren! Detta innebär ingen uppdatering här på bloggen, passar därför på att önska glad midsommar redan nu! :)

Måste kila! Vi hörs efter helgen! Jag jobbar ju på söndag 10-20..så det blir kanske måndag :)

GLAD MIDSOMMAR!





Obligatoriska gubbar på midsommarafton!

SOL!

God morgon!

Ja, men det var ju inte igår man såg solen titta fram! Härligt! Dock har jag sovit bort den här morgonen istället för att ta mig ut och göra något vettigt. Skulle ju iväg till gymmet, men det blev inget.. valde att sova istället och sitter nu med lite ångest över att jag gjorde det.. men men.. är väl egentligen inget att gräma sig över. Tar med kläder och går direkt efter jobbet istället.. !

Nää..! Nu ska jag umgås med Rickard en timme!


Hello you.

Hej på er!

Extremt dålig uppdatering, jag vet! Har haft fullt upp här i helgen..! Idag var min första dag på B-hallen..! Skulle jobba mellan 11 och 16, en lagom dag att börja med! Hade stora planer med träning och grejer efteråt.. men! Som vanligt när man planerat något går det åt skogen! Fick jobba över till 20 och ingen ork finns över till annat just nu än att ligga i soffan och kolla Cityakuten! Tur jag hann med en prommis med Liz imorse! Så jag får lite motion om dagarna! :)

Imorgon är planen att gå upp rätt skapligt och ta en tur på gymmet..Sedan är det jobb mellan 11-16 och efter det en eventuell promenad/löptur med Ems. Sedan mys med vännerna här hemma!

Rickard jobbar em/kväll/natt denna vecka.. detta betyder att han hunnit ge sig av innan jag kommer hem och han dyker inte upp förrän jag sussar sött! Detta innebär att vi knappt ser varandra denna vecka! :(

Nåväl. Hoppas ni alla mår bra! Själv är min mage rätt ok för tillfället, käkar sådana där bra piller som saktar ner och stoppar upp. Bra skit :)

Nää.. dags att återgå till cityakuten.
KRAM!

Åh fy!

Usch! Sista gången (?) jag gick till sjukan alltså! Började rätt okej (om man bortser från hand- och fotsvetten som bröt ut på vägen dit).. pratade lite och sådär. Helt plötsligt låg jag ner på rygg och doktorn kände på min mage (INTE SKÖNT!!).. sedan var det tydligen dags för läkaren att föra upp ett finger där bak och känna på ändtarmen. Här hade man som patient tydligen ett val, kunde säga nej till detta (hallå! det är ju mina magbesvär jag söker för).. Och det kära vänner, det är inte skönt kan jag be att få tala om.

Sedan var det tydligen dags för provtagning. Min kära doktor hade beställt sisådär 15 olika prover, så det skulle tappas någonstans bland 5-7 stora rör med blod. Tjena, Malin har jordens nålskräck. Konversationen löd ungefär så här (mellan mig och sjuksköterskan som skulle ta proverna):

Jag: Alltså.. ska du ta blod från armvecket?
Sjuksköterskan: Ja, det måste jag när det är så mycket prover som ska tas.
Jag: Alltså..jag tycker inte alls om det här..
Sjuks: Det kommer gå jättebra, ska känna lite på dina armar och se om det finns några bra vener..
Jag (panikslagen): Alltså.. förra gången fick jag en barnnål..
Sjuksk: Ja, du menar det lite tunnare nålen.. den kan du få idag också om du vill.
Jag: JAA! Gud, herre Gud, ja! Alltså, jag tycker detta är skitjobbigt..
Sjuks: Ja, men vi möter många personer dagligen som tycker detta är jobbigt (Hur får den informationen mig att må bättre?)
Jag: Okej.. jag kanske svimmar..

Vad vi kan utröna ur detta använde jag ordet alltså några gånger för mycket. Måste vara något slags nervositetes/Jaghållerpåattdö-symptom.Dessutom avslutade jag det hela (när allt blod var tappat och det var dags att gå) med att säga: Ja, det man inte dör av...Den här stackas sjuksköterskan alltså (där kom det igen!).. hon måste ju trott att jag var störd på något sätt.. här tar man lite blodprov och jag beter mig som jag just klarat av att överleva cancer eller nåt. GUD.

Hm. Svetten som bröt ut under detta lilla senario var nästintill värre en under ett maratonspinningpass. När det var klart var jag så skakig att jag knappt kunde gå.. Skulle efter detta ta ett urinprov vilket inte var det lättaste när man är smått skakig på handen..!

Nåväl, nu är jag hemma och känner mig mäkta stolt! I made it! Finns inte någon slags medalj att få? Nu är det bara att invänta provsvaren.. vi får se, vi får se.

Nu väntar jag på att Emma och Linda ska dyka upp! Planering för midsommar står på schemat!

Jobbiga och tråkiga besked..

Hej på er igen!

Har precis kommit hem från en förmiddag med Emma. Har hunnit med lite träning på gymmet, en löprunda i Lunddalen och en sväng i solariet! Skönt! När jag kom hem och öppnade dörren låg ett brev adresserat till mig.. hade en känsla att det var resultatet från när jag gjorde magnetröntgen på knät för 3 veckor sedan.. och rätt gissat! Jag skriver nedan vad som stod i brevet:

"Bästa Malin! Vi har fått svar på magnetkameraundersökningen av vänster knäled och det visar att det finns tecken på artrosförändringar i knäleden och även menisken på utsidan visar förslitningsförändringar. Det kan finnas en skada. Jag har skrivit en remiss till ortoped för bedömning, Du blir kallad."

Okej. Artros, är inte det bara för gamlingar? Nåväl, känns lite jobbigt att jag antagligen kommer behöva operera knät igen.. sist tog det sjukt lång tid att rehabilitera och komma tillbaka till normal funktion! ILLA. Men, inte mycket att göra åt ju...

Något annat inte så kul.. Imorgon ska jag iväg till farbror doktor i Finspång med min mage.. När jag nämnde att Chrons sjukdom finns i familjen blev det fart på dem... så redan kl 9.00 imorgon ska jag befinna mig på vårdcentralen. YEAH.

DET ÄR MYCKET NU!

Fri sjukvård? Inte för alla.

Den borgerliga regeringen vill att man ska kunna få sjukvård varhelst man befinner sig inom EU. Ja, självklart. Men kan kan tydligen inte få sjukvård om man befinner sig på annan ort i Sverige. Låter väl rimligt?


Aktiv dag.

God morgon på er!

Har precis ätit frukost och sitter och väntar på att de ska ringa tillbaka från sjukhuset i Finspång.. Har äntligen tagit tag i mina magproblem och nu ringt för att få en tid med en läkare. Äntligen efter en lååång bearbetning (sisådär 2-3 år eller nåt. Mina magproblem började långt innan dess men är väl senaste åren jag känt att det blivit värre).

Annars idag har jag tänkt ta mig till Aktiv och träna. Har också planerat in en kortare löprunda i lunddalen! (Här snackas max 3 km!) Ska också handla mat och är lite sugen på att baka något.. Ikväll blir det kalas hos Petra som fyllde 23 igår! GRATTIS ! :)

Nää.. nu måste jag förbereda mig mentalt, om 10 minuter kommer samtalet.

KRAM!

God morgon!

Hej på er!

Har nyss ätit frukost och druckit kaffe! Ska snart bege mig mot Fröhuset för en jobbdag mellan 9-16. När man jobbar med barn så har tiden en tendens att bara flyga fram! Det händer något hela tiden och man har aldrig långtråkigt!

Rickard och jag håller på att välja och titta på tapeter.. var iväg igår och lånade hem kataloger och tapetprover. Nu kommer den svåra delen; att välja! Shit vad svårt det är! Just nu är det köket som ska tapeseras och så småningom även hallen. Om jag får bestämma så ska vi även ta vardagsrummet någon gång i sommar.. skulle vilja måla det vitt! Men vi får se, nu är det köket i första hand!

Ikväll är det jag som måste ta mig till gymmet! På aktiv har de ju något som kallas för menyträning. Det innebär att det finns flera pass som är endast 30 minuter så kan man kombinera olika pass. Ikväll tänkte jag 30 minuter spinning och 30 minuter coreträning! Det är ju perfekt! :)

Näpp, nu måste jag göra mig iordning.
Ha en skön dag!


 


CSN = crap!

Hej på er!

Sitter och räknar lite på hur mycket jag får tjäna detta halvår utan att mina pengar från CSN kommer att påverkas.. har sisådär 4000 tillgodo. Hm.. gäller att hålla koll på dom, med andra ord inte jobba för mycket. Det är ju sjukt att man kanske ska behöva tacka nej till jobb bara för att csn kanske tar tillbaka alla pengar man fått eller ska få! ILLA! Men.. nu är det nej till extrajobb framöver. Eller ja.. några ggr till kan jag ju jobba! :)

Annars trivs jag toppen som sambo i Finspång! Hur mysigt som helst att ha sällskap om kvällarna! ÅH! man längtar hem hela tiden när man vet att någon väntar! :)

Imorgon och onsdag blir det jobb på Fröhuset! Ska bli jättekuln att få komma dit och jobba lite! Sen är det snart dags för det riktiga sommarjobbet att dra igång.. men några dagar ledigt till!

Nää.. ska återgå till sambolivet!! Jag gillar´t! :)
KRAM!

Skåne.

God kväll sötisar!

Befinner mig i Skåne, närmare bestämt Skegreie, lite utanför Trelleborg! Här har vi firat Stina som tagit studenten! Grattis igen! :) Är alltmänt seg idag efter gårdagens festande! Skulle ta en liten powernap förut innan fotbollen och vad som skulle varit en 15-minuter vilostund blev snabbt en 1½timmes sovstund. Illa.

Imorgon beger vi oss hem mot nordligare breddgrad, dvs Finspång. Äntligen få träffa Rickard! :)

Har ingen ork att skriva mer.. har säkert massa att berätta, men det får bli en annan dag.. ! Jo förresten, har en rolig och viktig sak att berätta! Ni vet att jag och 3 till ur min klass gjorde vårt PIM-arbete (personalvetenskapligt tillämpningsarbete) på Sahlgrenska universitetssjukhus där vi gjorde en kartläggning över vilka sjukdomsförebyggande och hälsofrämjande insatser som gjordes på område 3. Detta blev väldigt lyckat och HR-människorna på Sahlgrenska (våra handledare) vill nu att vi kommer tillbaka i höst och fortsätter med kartläggningen över resterande områden.! Detta som ett extrajobb, dvs vi blir anställda och får betalt! SHIT! Snacka om grymt ju! Jag får grym erfaranhet ju, äntligen få jobba med något som har med personalvetenskap att göra! Kommer sitta fint på mitt CV sen! :) Får berätta mer om detta senare, men tänkt att det ska dra igång till hösten och pågå under hela höstterminen! WOW! Mitt första jobb som rör mitt framtida yrke :)!

PUSS!

Homecoming.

God kväll!

Har packat så smått.. blev visst myyyyycket mer än jag trodde.. tur att mina bästa, Anna och Johan, rycker in och tar hand om ett par (blev visst en extra...) väskor åt mig!

Annars har dagen spenderats på handels.. sista rycket innan morgondagens tenta.. har även passat på att köra mitt sista favoritpass på gymmet innan jag lämnar Göteborg!

Nu sitter jag och googlar olika röntgenmetoder man använder sig av för att studera tarmarna.. Måste till doktorn (har skjutit på det i sisådär 5 år eller nåt) och kolla mina tarmar.. men! Shit det ser så sjukt otäckt ut! Antingen föra ner typ 2 meter slang genom matstrupen eller 2 meter slang genom ändtarmsöppningen. Vet inte vad som är värst, snacka om pest eller kolera. (Dock säger min kära far att det inte alls är farligt.. men tror han säger det för att lugna mig). Hm. ska fundera ett tag till och se.. kanske bättre att vänta på att en riktigt akut situation ska uppstå..? Av någon anledning tror jag att själva undersökningen inte är lika farlig då. Man har liksom inte "tid" att oroa sig för det under den akuta situationen.. Men å andra sidan verkar det rätt jobbigt. Kanske bara är att bita ihop och inse att livet är tufft ibland? Att det bara är att gilla läget i vissa situationer och tänka på hur mycket värre saker människor går igenom? Dock känns detta som en sjukt stor sak för mig!

Nåväl.. slutpratat om tarmar och röntgenmetoder. Lämnar det därhän så länge så får vi se vad framtiden har att utvisa. Fokus härnäst är ialla fall morgondagens tenta i rekrytering och omställning. Hoppas jag pluggat tillräckligt nu.. Imorgon blir det promenix med min rara Linda.. vädra sista åsikterna innan det är dags!

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på vänner (hör och häpna! Har bytt ut Scrubs mot Vänner. Kan bero på att jag sett alla Scrubsavsnitt ca 35 ggr nu, behöver omväxling!)

Godnatt med er finingar!

Vad passar väl bättre än Homecoming - Kanye West?

1 dag kvar..

God morgon på er!

Ja.. endast en dag återstår innan det är dags att tenta av den här kursen i en stor 15 poängstenta! Vi har ca 8 böcker vi ska kunna "övergripande" då det kommer ca en fråga/bok.. Yeah. Det känns ju bra det här. Dagen innan tentadags ska man ju inte heller lära in någor nytt, utan endast repetera (sägs det, jag har aldrig trott på det!).. Vi får se, vi får se.. Helst hade jag velat gått och skrivit tentan idag så jag kunde få den ur världen (åtminstone för en stund) och tagit sommarlov!! Men icke.. istället ska jag och Linda åka snart för att stå redo utanför när handels slår upp portarna till biblioteket 8.30. Duktigt må jag säga.

Lovar er att det snart är sluttjatat om tentor och plugg här på bloggen! Men måste ju få vädra detta med er! :)

Har träningsvärk idag.. dels sen brännbollen i förrgår (hur otränad får man vara!?) och dels sen aerobic pulsen jag och Natalie var på igår.. idag är tanken att jag ska köra step kl 17. Då får jag ju ändå nästan 8 timmars plugg, det måste väl räcka!?

Nää.. nu måste jag fixa iordning, ska snart gå!

Kram på er!

Nedräkning!

Gott folk!

Antal dagar kvar till tenta: 2
Antal dagar kvar till Malmö: 2
Antal dagar kvar till Finspång: 5!!

Tror inte ni förstår hur sjuk hem-rickard-vänner-familj-hänga-längtan jag har!!
Mina underbara vänner, jag saknar er något enormt!
Men åh vad bra det känns, endast 5 (FEM!) dagar kvar!! :)
KÄRLEK! <3




Avslutning.

Hej på er!

Har relativt nyss kommit hem från Slottsskogen där det varit avslutningsmys med kören! Det har ätits, tjötats och spelats brännboll! Mycket trevligt! Kommer sakna körfolket i sommar!

Dagen för övrigt har spenderats på handels.. närmare bestämt 8 timmar! Är så trött nu.. å min hjärna känns överbelastad av information! Måste sova så jag får bearbeta allt jag lärt mig!¨

Måste också nämna att jag tagit årets första havsdopp! Å inte bara ett, utan två! Var ändå helt ok trots de kalla 14 grader i vattnet! man kunde vara i en liten stund (mycket liten!).

Näpp, måste upp tidigt imorgon! god natt kära vänner!

RSS 2.0